William Karlsson är i kalasformFoto: Bildbyrån

William Karlsson är tillbaka på allvar. Svensken har hittat storformen och låg i natt bakom Vegas 5-0-seger mot Winnipeg. ”Wild Bill” gjorde två mål och spelade fram till ett och utsågs till matchens tredje stjärna.

William Karlsson har karriärens kanske viktigaste säsong. Det är den här säsongen han ska visa att Vegas ska våga ge honom ett långt och saftigt kontrakt, och att fjolårets dundersuccé inte var en slump. Den nivån har han förstås inte orkat upp på, men nu har succésvensken i alla fall hittat formen på allvar.

Med bara ett par veckor kvar till slutspelet har Karlsson sannerligen växlat upp. Han gjorde häromdagen 0+2 mot Edmonton, följde upp det med att göra 1+1 mot San Jose och i natt kom en ny flerpoängsmatch från killen som röstades fram till att ha NHL:s tredje bästa hår. Karlsson gjorde två mål i 5-0-segern mot Winnipeg och spelade fram till ytterligare ett. Han har med andra ord gjort tre mål och spelat fram till fyra på de tre senaste matcherna. Totalt har Vegas-centern stått för 22+29 under säsongen. Hade det inte varit för att han var ännu bättre förra säsongen hade den nuvarande poängskörden setts som mycket stark för William Karlssons del.

HÖLL FÖRSTA NOLLAN

Winnipeg hade chansen att säkra en slutspelsplats men Vegas förstörde den möjligheten via nattens storseger. Framför allt blev Malcolm Subban något av en matchvinnare då han höll sin första nolla i NHL-karriären. Subban har vunnit tre raka matcher nu, i Marc-André Fleurys skadefrånvaro.

Förutom William Karlsson gjorde även radarpartnern Reilly Smith två mål och Tomas Nosek gjorde ett.