Victor Olofsson och Rasmus AsplundFoto: Icon Sportswire

Hur länge till spelar de här gossarna i AHL? Rasmus Asplund och Victor Olofsson dominerar fullständigt i ligan.

När Rochester besegrade mästarna Toronto Marlies med 5-4 efter förlängning hade svenskarna stor uppvisning. Rasmus Asplund sköt två mål och spelade fram till ett. Victor Olofsson, fjolårets skyttekung i SHL, visade sina playmaker-egenskaper och hade hela fyra assistpoäng.

Rasmus Asplund har 13 poäng på sina nio senaste matcher, fördelade över sex mål och sju målgivande passningar. Noterbart är att han bara hade 22 poäng på de 58 matcherna han tidigare spelat under säsongen.

Victor Olofsson är lika het, med tolv poäng på sina åtta senaste matcher. Olofsson har under den perioden gjort sex mål och spelat fram till lika många. Totalt står snajpern på 27 mål och hela 60 poäng på 64 matcher. Han är med det sjua i AHL:s poängliga, men har bara en poäng upp till fyran Andrew Poturalski.

Kommer NHL-chansen för dessa båda herrar inom kort?