Colorado kunde jubla trots förlusten i nattFoto: Bildbyrån

Colorado föll med 2-1 i nattens match mot Chicago. Men eftersom förlusten kom i övertidsspelet fick Avalanche ändå med sig en mycket viktig poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Arizona föll, Vancouver föll och Chicago tog bara in en poäng. Trots att Colorado förlorade med 2-1 mot Blackhawks efter förlängning går det att argumentera för att de blev nattens stora vinnare.

Colorado har 81 poäng på den sista slutspelsplatsen och är två före Minnesota och Arizona och fem före Chicago. Därför kunde Avalanche vara ganska nöjda, trots förlusten.
– Det var ett desperat lag vi mötte. Jag tror inte de ville ha det till en övertid så det var en viktig poäng för oss. Det är klart vi är besvikna över att vi inte fick två poäng men den här poängen sätter oss i en situation där vi kan kontrollera vårt eget öde, sade backstjärnan Tyson Barrie enligt nhl.com.

Chicago hade nog gärna sett att de inte gav ifrån sig en poäng till Colorado. De är alltså fem poäng bakom men har också spelat en match mindre. Det ska dock mycket till för att det ska bli slutspel för Jeremy Collitons mannar.
– Det är viktigt att vi fortsätter spela. Vi ska bara fortsätta spela och hålla en hög nivå. Det här är ett lag som kan komma in i ett ”flow” med ett gäng vinster i rad, säger Colliton.

Artjom Anisimov gjorde Chicagos mål under ordinarie medan Alex Kerfoot blev Colorados enda målskytt.