Lawrence Pilut.Foto: John Crouch/Icon Sportswire

Lawrence Pilut har gjort 25 matcher i NHL. Nu kallas han upp igen, som en försäkring då Buffalo har vissa skadebesvär.
– Vi kommer fatta beslutet närmare matchstart, säger coachen Phil Housley.

Med 26 poäng på 28 matcher i AHL har Lawrence Pilut varit en sensation under sin debutsäsong i Nordamerika. Men även i NHL har svensken tagit för sig fint på de 25 matcher han spelat. Där har det blivit sex poäng.

Nu kan han få utöka både matchantalet och poängantalet. I natt kom beskedet att den tidigare HV-backen kallas upp igen. Anledningen är en skada på Matt Hunwick, och att Zach Bogosian är tveksam till spel i nattens bortamatch mot New Jersey. Således kan Pilut få chansen.
– Vi är lite tunna, med Hunwick-situationen. Vi behövde en liten försäkring. Vi kommer fatta beslutet närmare matchstart, säger coachen Phil Housley till klubbens hemsida.

”SAKER KOMMER BÖRJA HÄNDA NÄR HAN RÖR PÅ FÖTTERNA”

Housley, en av de stora backarna i NHL-historien, är både imponerad av och kritisk till Piluts spel i NHL under säsongen.
– Hans allround-spel var väldigt bra. Han spelade många viktiga minuter för oss i olika situationer, säger coachen innan han också delar ut en del kritik mot den unge svensken.
– Han rörde inte få fötterna som han borde. Hans läste inte spelet defensivt lika skarpt som han borde, och det var därför vi skickade ned honom till Rochester för att han skulle få hitta sitt spel igen.

Housley har en nyckel till hur Pilut ska hitta sitt spel igen och återvänder då till skridskoåkningen.
– Han måste gå tillbaka till att röra sina fötter. Saker kommer börja hända när han rör på fötterna. Men det är skönt att ha honom tillbaka.