Alexander Lindelöf.Foto: TOBIAS STERNER/Bildbyrån

Efter 18 år i Västerås är Alexander Lindelöf nu klar för en nu klubb. Efter en bra säsong tar han nu klivet upp till SHL och Brynäs.
 Jag har bara positiva vibbar och känslor just nu, säger backen till klubbens hemsida.

Brynäs blir den första SHL-klubben att presentera ett nyförvärv inför nästa säsong. På sin hemsida bekräftar klubben att Alexander Lindelöf är klar för klubben.

Lindelöf, bror till fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, kommer senaste från spel i HockeyAllsvenskan med Västerås. En klubb han spenderade 18 år i, fram till nu
– Jag blev jätteglad när jag hörde att Brynäs var intresserade och det var ingen tvekan att jag ville ta den chansen. Det är en fin och anrik förening och jag har bara hört härliga saker om klubben. Jag har bara positiva vibbar och känslor just nu, säger han till Brynäs hemsida.

”KÄNNS SOM RÄTT STEG I KARRIÄREN”

Under årets säsong fick 22-åringen sitt stora genombrott. Han gjorde 25 (8+17) poäng och hade en plus/minus på +19 under 52 grundseriematcher i ett Västerås som slutade trea i HockeyAllsvenskan.
– Jag är väldigt nöjd med den säsong jag hade. Jag fick stort förtroende och det kändes som att jag tog den chansen. Och det är jag väldigt glad över. Målet hela säsongen var att utvecklas som spelare och att ta nästa steg, säger Lindelöf och fortsätter:
– Det blir så klart en omställning eftersom jag har varit i VIK i 18 år, men jag är redo för nya utmaningar och det här känns som rätt steg i min karriär.

Brynäs har därmed gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong. Klubben har nu sju backar i truppen, förutsatt att ingen lämnar. Sportdirektör Andreas Dackell är nöjd med den första värvning.
– Vi har följt honom hela säsongen. Han har visat på stor potential att kunna bli en riktigt bra SHL-back och det är riktigt spännande att han har skrivit på för oss, säger han.
– Han har framför allt ett stort spelsinne och bra första passningar. Men han kan också stå upp och är tuff i sitt spel.

Alexander Lindelöf har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs och blir kvar där fram till 2021.