Christoffer Ehn sänkte Stanley Cup-utmanaren San Jose.Foto: Bildbyrån

San Jose bara förlorar och förlorar. I natt kom deras sjätte raka nederlag, sedan Christoffer Ehn avgjort i boxplay.
– Det var grymt att se, säger Dylan Larkin om Ehns mål i 3-2-vinsten.

Christoffer Ehn var en uppskattad pjäs i Frölunda, men är alltjämt en av de mer anonyma svenskarna som huserar i NHL. Han har en ganska defensiv roll i ett av de sämre lagen i ligan, och då är det svårt att smattra in poäng på löpande band. Men i natt kom i alla fall svenskens tredje mål för säsongen.

Det kom i boxplay, vid ställningen 2-0, på bortaplan mot ett närmast krisande San Jose Sharks. Christoffer Ehn står nu på 3+6 på sina 52 första NHL-matcher i karriären. Efter matchen hyllades han av Detroits storstjärna Dylan Larkin.
– Det var grymt att se. Ehn jobbar hårt varje match, han spelar i boxplay och täcker skott, och spelar på rätt sätt. Han har bra händer också, och ni kunde ju alla se hans avslut, sade Larkin till klubbens hemsida.

 

Målet blev det matchavgörande. San Jose åkte därmed på sin sjätte raka förlust och får se förstaplatsen i divisionen flyga all världens väg. De har nu sex poäng upp till ledande Calgary där.

Dylan Larkin och Andreas Athanasiou gjorde Detroits övriga mål medan Tomas Hertl och Evander Kane gjorde målen för Sharks.