"RÄCKER ATT SE EN MATCH" Drew Doughty attackerar Brent Burns.Foto: Bildbyrån

Drew Doughty gick till en mindre attack mot San Joses backstjärna Brent Burns i natt. Los Angeles-backen sågade Burns spel och menade att han inte borde vara aktuell att vinna Norris Trophy.
– Han blir bortgjord tre gånger per match, säger Doughty enligt Sportsnet.

Både Drew Doughty och Brent Burns har vunnit Norris Trophy de senaste åren. Men medan Doughty har en extremt svag säsong, med hans mått mätt, nämns Burns som en tänkbar vinnare även i år. Han, Mark Giordano och Morgan Rielly har sagts vara favoriterna till priset under nästan hela säsongen.

Men om Drew Doughty får bestämma ska Burns inte ha trofén. Han gick i natt till vad som kan liknas vid en attack mot rivalklubben San Joses backstjärna.
– Allt du behöver göra är att se en San Jose-match. Då kommer du se att Brent Burns blir bortgjord tre gånger per match, bokstavligt talat. Ändå tycker alla han ska vinna Norris. Jag förstår inte varför alla tycker han ska vinna Norris, sade Los Angeles-backen enligt Sportnset.

HYLLAR CALGARYBACKEN

Doughty har i stället en annan favorit till utmärkelsen.
– Jag skulle vilja ha Giordano i mitt lag, framför de spelarna som bara gör poäng. Giordano har typ 75 poäng eller något sådant, och han spelar bra defensivt också. Baserat på hur jag vet att han spelar borde han vara favorit.

Brent Burns toppar backarnas poängliga på fenomenala 77 poäng på 76 matcher, medan Mark Giordano är tvåa på 72. Victor Hedman, den regerande Norris-vinnaren, är på åttonde plats med sina 54 poäng. Han är en poäng före Erik Gustafsson i den blågula kampen.

Drew Doughty är på 24:e plats, på samma poäng som John Klingberg och Rasmus Dahlin.