Steven Stamkos och Victor Hedman kramas.Foto: Bildbyrån

Boston Bruins känns som ett av få lag som ens kan hota Tampa Bay i ett slutspel. I natt hade Bruins Tampa på gaffeln via en 4-2-ledning – men Victor Hedmans 4-3-reducering drog igång en imponerande Tampavändning.

Tampa Bay blev i natt det fjärde laget i NHL-historien att nå 59 segrar. Nu vill de förstås ta sig in i elitsällskapet som vunnit 60 matcher. Detroit Red Wings rekord i ligans 100-åriga historia ligger på 62 vinster. Ett rekord som absolut är i fara efter Tampa Bays 5-4-vinst mot Boston i natt.

Det såg länge ut som att Boston skulle kunna knäcka Tampa i matchen. Laget ledde med 4-2 inför slutperioden, och en bit ini densamma, och såg där och då också ut att i princip säkra andraplatsen i Atlantic Division. Men som ni redan räknat ut blev det alltså inte så. Boston gick helt poänglösa från matchen, trots att de gav sig själva ett så fint läge inför slutperioden.

I STORFORM

5:36 in i perioden reducerade Tampa Bay till 4-3. Målskytt: Victor Hedman. Han gjorde sitt tolfte mål för säsongen, det tredje på de fem senaste matcherna, och är i fortsatt superform. På tolv matcher i mars månad har Norrisvinnaren från sin backplats gjort 15 poäng.

Efter Hedmans 4-3 kom 4-4 från poängkungen Nikita Kutjerov. Och med bara 53 sekunder kvar av matchen fullbordades vändningen från succérookien Anthony Cirelli, som gjort mål i fyra av sina fem senaste matcher.

Boston gick miste om två viktiga poäng och coachen Bruce Cassidy kunde inte göra annat än imponeras av Lightning.
– De kom tillbaka och visade mycket vilja för att vara ett lag som redan säkrat förstaplatsen. De hade uppenbarligen en agenda. De ville besegra Bruins, sade han på presskonferensen efter 5-4-nederlaget.

STAMKOS NÅDDE 40

Steven Stamkos gjorde de två inledande målen för Tampa och han satte därmed både mål nummer 40 och 41 den här säsongen. Det markerade den femte gången som målsprutan nådde 40 mål, men det var fyra år sedan sist.
– Det var definitivt lite känslor som kom fram när den gick in, sade han om mål nummer 40.
– Det var skönt. Jag har haft turen att få spela med några bra spelare den här säsongen. Förhoppningsvis kommer det fler mål, fortsatte kaptenen enligt nhl.com.

Brad Marchnd gjorde två mål för Boston och fick hjälp i målskyttet av Brandon Carlo och Charlie Coyle.