JörgenFoto: JOHAN BERNSTRÖM/Bildbyrån

Han har nått framgångar i både Växjö och Örebro som assisterande tränare de senaste åren. Nu kan Jörgen Jönsson flytta tillbaka till klubben där hans otroliga spelarkarriär började.
– Ja, så klart hade Jörgen varit intressant för oss, säger Rögles sportchef Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad. 

Jörgen Jönsson är en av de mest framgångsrika spelarna i svensk historia. Han är den herrspelare som har gjort flest landskamper för Tre Kronor genom tiderna, 285 stycken. Han har vunnit SM-guld fem gångar, VM-guld två gånger och OS-guld två gånger.

Efter spelarkarriären har Jönsson även haft en framgångsrik tränarkarriär. Han har vunnit två SM-guld i rollen, 2012 med Färjestad och 2018 med Växjö. Under årets säsong var han också en del av tränarteamet som tog Örebro till en sensationell slutspelsplats.

”HAN ÄR EN PERSON SOM HADE PASSAT IN”

Det är dock oklart ifall 46-åringen blir kvar i Närke då han sitter på ett utgående kontrakt. Under tisdagen kommer rykten som placerar honom i Rögle.
– Ja, så klart hade Jörgen varit intressant för oss. Jag vill inte prata om individer, men ser man på hans spelarkarriär och början på resan som tränare har han varit i väldigt lyckade organisationer, säger klubbens sportchef Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Jönsson är född i Ängelholm och har även Rögle som moderklubb så det är inte omöjligt att tänka att han skulle vilja flytta hem igen. Senast han tillhörde Rögles organisation var 1995.

Rögle söker en ny assisterande tränare och med Jönssons CV är det inte konstigt att Skåneklubben är intresserad.
– Han är en kandidat. Jag vill inte säga mer än att han är en person som, baserat på kriterierna, potentiellt hade passat in, säger sportchef Abbott.