Michael SundlövFoto: Bildbyrån

Brynäs har hittat sin nya herransvarige. Det blir, som väntat, Michael Sundlöv som återvänder.
– Han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Brynäs har den senaste tiden varit inne i en omorganisation. Tidigare under säsongen sparkades Stefan Bengtzén som sportchef och Andreas Dackell klev in i hans ställe. Dackell blev sedan Sportdirektör och tog då ett övergripande ansvar över föreningen, medan Erika Grahm blev ansvarig för damlaget. Nu har Brynäs meddelat vem som får motsvarande uppdrag för herrlaget.

Det blir, precis som alla förhandsrapporter sade, Michael Sundlöv, som får ansvaret över Brynäs herrtrupp. Sundlöv hade sportchefsjobbet i klubben under ett decennium, med SM-guldet 2012 som höjdpunkt. Därefter har han varit scout för Winnipeg Jets och sportchef för Karlskrona och Modo. Men nu återvänder alltså den tidigare Brynäsmålvakten till hemmaklubben.
– Han är bra på att skapa lagkemi. Han involverar rätt folk, både spelare och tränare. Det känner jag att han kan ta fram. Det är Micke som kommer vara närmast herrtruppen i det dagliga arbetet. Sen kommer vi jobba tillsammans i vissa frågor som rekryteringar. Så kommer vi att jobba med alla i mitt team, vi kommer hjälpa varandra, säger sportdirektören Andreas Dackell.

KONTRAKT TILL 2021

Michael Sundlövs kontrakt gäller över säsongen 2020/2021.
–  Det känns inspirerande att komma hem och jobba med människorna som är där. Dacke har jag känt jättelänge och jag vet att jag kommer trivas med honom. Men vi har mycket arbete att göra nu, och det känns jättespännande.

Magnus Sundquist är klubbens huvudtränare och tidigare bekräftade också Ove Molin att han fått ett anbud om att kliva in i Brynäs ledarstab, tillsammans med Sundquist.

Brynäs kommer från en tung säsong, där de slutade elva i SHL och därför missade slutspel.