William Nylander (mitten) kan vara så här glad med sin insats.Foto: IBL Bildbyrå

Häromdagen sade Mike Babcock att han ville se mer av William Nylander. I nattens 7-5-vinst mot Florida fick han gehör.
– Det var hans bästa match, säger coachen.

Toronto vann med 7-5 och John Tavares var matchens kung med fyra mål. Han är uppe på 45 totalt och är tvåa i NHL:s skytteliga. Snacka om att han fått en flygande start på sin karriär i Toronto Maple Leafs-mundering.

Men Mike Babcock var lika lyrisk över kedjan med Andreas Johnsson, Auston Matthews och William Nylander. Detta trots att de bara gjorde 0+1, 0+1 och 0+2 i nattens målfest. Inte minst fick Nylander ta emot lovord från den bitske coachen.
– Jag tycker Matthews-kedjan var outstanding. ”Willy” (Nylander) gjorde sin bästa match för säsongen, sade Babcock på presskonferensen.

Uttalandet kommer bara några dagar efter att Torontocoachen bad om att få se mer av Nylander än det han visat upp under säsongen.
– William har varit sjuk några dagar, men han mår bättre nu. Han åker bättre och vinner fler dueller och det gör honom farlig, förstås. Men vi behöver att han hittar en nivå till och får ännu bättre självförtroende, inför slutspelet, sade ”Babs” då.

William Nylander har gjort 25 poäng på 48 matcher sedan han återvände till Toronto under säsongen.