• Publicerat 26 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Linus Nässén.Foto: Ronnie Rönnkvist

Tidigare Luleåjunioren Linus Nässén har haft en produktiv säsong i juniorligan WHL. I natt låg han bakom allt för sitt Medicine Hat Tigers i slutspelsmötet med Edmonton Oil Kings. Men trots 2+1 från backens klubba blev det förlust.

Linus Nässén gör sin andra säsong med Medicine Hat Tigers i WHL efter att ha lämnat Luleå inför förra säsongen. I fjol noterades han för ett mål och 26 poäng på 44 matcher. I år har han, som överårig spelare, ökat produktionstakten. Under grundserien svarade backen för sju mål och 46 poäng på 62 matcher.

I slutspelet har han fortsatt på inslagen väg. När Hat Tigers i natt mötte Edmonton Oil Kings i den andra konferenskvartsfinalen lagen emellan var han rejält i poängtagen. Han sköt två mål och hade en assist på det tredje när det blev förlust med 3–4, ett resultat som utjämnade matchserien till 1–1 i matcher. Målen kom med tre minuters mellanrum i den första perioden. Utdelningen gjorde honom till matchens andra stjärna.

Linus Nässén, icke att förväxla med Frölundajunioren med samma namn, är draftad av Florida Panthers. NHL-klubben valde honom som 89:e spelare i tredje rundan 2016.

WHL:s andra svensk, den före detta HV71-backen Emil Malysjev i Saskatoon Blades, har 2–0 i matcher i serien mot Moose Jaw Warriors. 17-åringen är poänglös efter två slutspelsmatcher. I grundserien hade han 17 poäng (3+14) på 63 matcher.