Joel Lundqvist sänkte Jens Olsson.Foto: Bildbyrån

Matchstraff igår och anmäld idag. Men Joel Lundqvist klarar sig undan avstängning.

Joel Lundqvist får spela morgondagens fjärde kvartsfinal. Den huvudtackling han delade ut på Jens Olsson, som gav matchstraff, stannade just vid det. Lundqvist anmäldes till Disciplinnämnden, men anmälan lämnas utan bifall. Ett viktigt besked för Frölunda, som därmed får använda sig av sin lagkapten igen.

Lundqvist-tacklingen blev omdiskuterad och såväl Roger Rönnberg som C Mores experter menade på att smällen snarare var en olycka, då Jens Olsson bromsade till och inte gav Joel Lundqvist någon chans att bromsa i sin tur.

”TACKLINGEN UTDELADES PÅ ETT KORREKT SÄTT”

Disciplinnämnden håller uppenbarligen med.
”Vid denna bedömning konstaterar Disciplinnämnden inledningsvis att det med hänsyn till spelsituationen var motiverat att utdela en tackling mot Malmöspelaren och att det inte bör ligga Joel Lundqvist till last att han valde att tackla och inte gå på puck. Disciplinnämnden anser alltså att Joel Lundqvist inte agerat obehärskat eller vårdslöst när han valde att tackla Malmöspelaren. Disciplinnämnden konstaterar vidare att tacklingen utdelades på ett korrekt sätt utan uppåtgående rörelse eller höga armar. Att tacklingen ändå träffade huvudet på Malmöspelaren berodde istället på att denne kort innan träffen ändrade sin kroppsposition.

Disciplinnämnden finner med hänsyn till vad som ovan redovisats att Joel Lundqvist inte på ett vårdslöst, obehärskat eller våldsamt sätt brutit mot regel 44 avseende checking to the head. Anmälan lämnas därför utan bifall”, skriver de i en text på SHL:s hemsida.