Magnus Bogren.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Efter två år i Danmark är Magnus Bogren tillbaka i Sverige. Han tar över Tingsryd.
– Tingsryd lockar mig eftersom det är en hockeymetropol med stor kultur och ett stort intresse trots att orten är liten, säger han till minhockey.se.

Senast Tingsryd plockade in en Magnus med et förflutet i Rödovre hette han Sundquist. Då blev det succé och en HockeyAllsvensk final mot AIK. Nu heter mannen som ska leda TAIF Magnus Bogren.

Han har varit i Rödovre de två senaste säsongerna och hade kontrakt även över nästa säsong. På den danska klubbens hemsida skrevs det dock igår att han hade en klausul som sade att han fick bryta kontraktet om det kom ett erbjudande att ta över en klubb i SHL eller HockeyAllsvenskan. Det hände alltså. Magnus Bogren blev igår klar som ny huvudtränare och sportchef för Tingsryd.
– Vi fick kontakt med varandra för ett tag sedan. Vi har haft ett par träffar och jag har fått ett väldigt bra intryck av vad Tingsryd vill och vilka visioner man har. Tingsryd lockar mig eftersom det är en hockeymetropol med stor kultur och ett stort intresse trots att orten är liten. Tingsryd är duktiga på att ta fram spelare, både egna spelare och spelare som kommit utifrån och utvecklats mycket. Det lockar mig, säger han till minhockey.se

”DE STÅR FÖR NÅGONTING”

Bogren har i Sverige varit huvudtränare för Rögles A-lag, och ledde dem upp till SHL, men är framför allt känd som juniortränare i samma klubb. Nu hoppas han kunna leda Tingsryd framåt, efter en säsong då Per Ljusteräng fick sparken som huvudtränare och ersattes av Larry Pilut.
– Tingsryd står för någonting när det gäller utveckling och att förädla, inte minst när det gäller spelare som kommer från en lägre nivå. Jag vill att klubben tar nya steg för varje år och krigar lite högre upp i tabellen, helst så högt som möjligt. Det är viktigt att hela organisationen blir klar för något större.

Rödovre åkte den här säsongen ut i kvartsfinal i det danska slutspelet.