• Publicerat 29 mars, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Roger Rönnberg och Peter Andersson var inte överens efter matchen.Foto: Bildbyrån

Frölunda har 3-1 i matcher mot Malmö efter en 5-3-seger på fredagskvällen. På den efterföljande presskonferensen kom det mesta att handla om en het diskussion mellan Malmös tränare Peter Andersson och Frölundas dito Roger Rönnberg. Anledningen Simon Hjalmarssons tackling på Emil Sylvegård i den tredje perioden.
– Jag tycker vi är sjukt orättvist behandlade … igen. Det är inte okej, säger Peter Andersson. 

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE)

Det var irriterat i Malmölägret efter match fyra i kvartsfinalserien mot Frölunda. Efter att Roger Rönnberg på presskonferensen förklarat varför hans Frölunda tog hem det fjärde mötet fick Malmös tränare Peter Andersson ordet och då hamnade fokus snabbt på Simon Hjalmarssons tackling på Emil Sylvegård i den tredje perioden.

Malmölägret menade att tacklingen var en solklar huvudtackling. Hjalmarsson fick två minuter för charging för förseelsen.

Peter Andersson: Det kändes lite tufft att ligga under efter första. Det var en period där det inte hände så mycket. Vi kommer tillbaka till 3-3 och sedan sker en ganska matchavgörande incident … när det delas ut en huvudtackling i den här matchen också. En klockren huvudtackling som inte åtgärdas från domarnas sida. Det är tjänstefel …

Roger Rönnberg: Tänker du på den på Ekbom?

PA: Nej, jag tänker på den på Hjalmarsson, när han kör över Emil Sylvegård.

RR: Jaha, krocken? Okej.

PA: Helt ärligt. Du har inte tittat ännu va?

RR: Nej, absolut inte.

PA: Gör det, då kommer du inte säga ”krock”. Det kan jag garantera.

RR: Det är mycket möjligt.

PA: Någon gång kan du stå upp för någonting.

RR: Vad ska jag står upp för?

PA: Och erkänna. Googlar du hjärnskakning kommer ditt, Joel och Hjalmarssons ansikte upp. Det var likadant förra matchen och nu händer det igen.

PA: Ingen av domarna ser det. Det är också beklagligt tycker jag. Det ska vara en solklar femma. Fem minuters powerplay till oss. Det står 3-3 i matchen, tyvärr får vi inte det. Det är klart att luften går ur. Det är en bra individuell prestation av Chay Genoway som gör ett jättefint mål, och sedan vinner dem.. Men jag tycker vi är sjukt orättvist behandlade … igen. Det är inte okej. 

Hockeysverige: Vad får du för förklaring av domarna?

PA: Jag får den här förklaringen, och det är sjukt tråkigt att höra det. 9000 personer ser, de visar de på jumbotronen många gånge. Kanske för många gånger. Jag förstår inte. Jag kan inte förstå. Det är en solklar huvudtackling, han kommer bli avstängd. 

RR: Det låter helt orimligt. Simon Hjalmarsson känner jag så pass väl och han har du sett så många år, Peter. Han skulle väl aldrig gå in för att tackla i det läget på icke puckförande spelare.. Det är en krock där han spjänar emot när de åker ihop. Två fullaste allvar, Peter. Tror du verkligen att han jagar huvudet?

PA: Jag säger inte att det är avsiktligt, det är en huvudtackling. 

RR: Det är två spelare som krockar …

PA: Det är en mot en och Hjalmarsson kommer in som tredjegubbe och kör över Emil, han träffar rakt i ansiktet …

RR: Det är jättetråkigt om det är så

PA: Om du inte har sett det, uttala inte dig då.

RR: Jag har sagt att jag inte sett det. Varför är du arg på mig. Jag har inte tacklat någon. Det är inte bra för dig att vara så arg.

PA: Någongång skulle hockey-Sverige uppskatta om du var ärlig. Även om det är svårt mot sina egna spelare. Man försvarar sina spelare som sina egna barn. Det gör jag också. Men jag har också suttit i din stol och sagt att det inte är okej att göra så där.

RR: Absolut. Men om vi tar den senaste matchen, Joel Lundqvist tackling …

PA: I min bok är det fortfarande en huvudtackling. Jens Olsson är fortfarande inte puckförare.

RR: Vänta nu. Hur betedde jag mig då? Jag sa att det var en tackling i huvudet eller hur?

PA: Är vi färdiga…?

Presskonferensen avslutades sedan och de två tränarna gick till sina respektive omklädningsrum. Match 5 spelas i Frölundaborg på söndag.

*I torsdags delade Joel Lundqvist ut en tackling på Jens Olsson. Smällen resulterade inte i någon avstängning för Lundqvist.