Viktor Arvidsson sköt sitt 100:e NHL-mål i natt.Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Ingenting kan hindra Viktor Arvidsson från att göra mål för tillfället. I natt prickade han in sitt 32:a mål för säsongen när han såg till att Nashville besegrade Pittsburgh med 3–1 på bortais. Målet var Arivdssons 100:e i NHL-karriären.

Trots att en tumskada höll Viktor Arvidsson borta från spel under en och en halv månad gör 25-åringen sin målbästa säsong i NHL-karriären.

När han i natt prickade in 2–1-pucken bakom Matt Murray slog han sin tidigare målbästa notering, då målet var hans 32:a för säsongen. Arvidssons tidigare personbästa var 31 mål från säsongen 2016/17. Den gången behövde den tidigare Skellefteåspelaren 80 matcher på sig – den här säsongen krävdes inte mer än 54.

100:E NHL-MÅLET

Målet kom i slutskedet av den andra perioden och skulle visa sig bli matchavgörande, då Nick Bjugstad prickade in en reduceringspuck för Pittsburgh i avslutningen av den tredje perioden. Målet innebar också att Arvidsson nådde en mäktig milstolpe, då 2–1-målet var Arvidssons 100:e mål i NHL-karriären.

I och med segern klättrar Nashville upp till en delad förstaplats i Central Division. Dock har svensklaget en match mer spelad än Winnipeg, som alltjämt toppar divisionen i egenskap av fler vinster på full tid och övertid.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Pittsburgh: Nick Bjugstad (13)
Nasvhille: Craig Smith (20), Viktor Arvidsson (32), P.K. Subban (8)