Patric Hörnqvist.Foto: Bildbyrån

Pittsburgh ser i vanlig ordning ut att varva upp till slutspelet. I natt tog de sin fjärde seger på fem matcher när Carolina besegrades med 3-1. Patric Hörnqvist gjorde 3-0-målet.
– Jag har haft många chanser och till slut gick den in, säger han enligt nhl.com.

Pittsburgh hade länge en motig säsong och var långt ifrån givna att ens ta sig till slutspel. Men den senaste tiden har de onekligen varvat upp och under ett par veckors tid har de kunnat känna sig relativt säkra på slutspel, även om det fortfarande inte är matematiskt klart.

I natt kom den fjärde segern på fem matcher när pingvinerna besegrade Carolina med 3-1. Ett resultat som gjorde att Hurricanes tappade mark i slutspelskampen. De har just nu den sista platsen men fick se sig passerade av Columbus Blue Jackets i samband med nattens omgång.

BREDDSPELARNA KLEV FRAM

I Pittsburgh var det breddspelarna, snarare än stjärnorna, som klev fram. Garrett Wilson och Matt Cullen gav laget en 2-0-ledning i den första perioden och i den andra klev Patric Hörnqvist fram. Svensken satte 3-1 och bröt då en poängtorka som hade varat i sju matcher. Det var dessutom hans blott andra mål på de 15 senaste matcherna och det 18:e totalt under säsongen.
– Det var härligt. Jag har haft problem att göra mål på slutet. Jag har haft många chanser och till slut gick den in. Förhoppningsvis kan de komma i högar nu, sade han efter målet.

 

”Bengan” hyllade också laginsatsen i den starka 3-1-vinsten.
– Vi spelade hårt. Jag tycker det var en av våra bästa laginsatser för säsongen. När insatserna är höga verkar det som att vi alltid hitta en växel till. Det var vad som hände idag.

Jaccob Slavin gjorde det enda målet för Carolina i förlustmatchen. Carolina som alltså har den sista slutspelsplatsen och är en poäng före Montréal som ligger närmast utanför. Båda lagen har spelat 79 av 82 matcher så det tycks bli en rysare hela vägen in till helgen, då grundserien avslutas.