Tim Juel.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Karlskoga har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det handlar om Östersunds 24-årige målvakt Tim Juel.

Redan i helgen stod det klart att Tim Juel skulle lämna Östersund och gå till Hockeyallsvenskan. Det framgick dock inte vilken klubb det handlade om. Men under tisdagens morgon gick Karlskoga ut och bekräftade att målvakten är klar för dem.

Kontraktet är skrivet på ett år.
— Jag är väldigt imponerad av det jag sett. Joel har haft stor betydelse i det att Östersund haft sån framgång och det ska bli spännande att se honom hos oss. Vi känner oss väldigt tillfreds med vårt målvaktspar inför kommande säsong, säger sportchefen Thomas Fröberg till Karlskogas hemsida.

Tim Juel har Svenstavik som moderklubb men har spelat hela sin seniorkarriär i Östersunds IK. Under den nyss avslutade säsongen fick han sitt genombrott på nivån med en räddningsprocent på 92,8 och 1,86 i insläppta mål per match.

Karlskoga hade Henrik Lundberg och Olle Eriksson Ek som målvaktspar säsongen som var, men Eriksson Ek har kontrakt med Anaheim i NHL, och lär inte bli kvar. Nu får alltså Lundberg en ny parhäst.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!