190403 Ishockey, NHL Apr 2, 2019; Denver, CO, USA; Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) and goaltender Semyon Varlamov (1) celebrate the win over the Edmonton Oilers at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Ron Chenoy-USA TODAY Sports …
Nyheter

Colorado allt närmare slutspel – efter drömminuterna

Efter att ha hamnat i ett tvåmålsunderläge i den första perioden behövde Colorado mindre än tre minuter på sig att vända matchen i den andra perioden. Avalanche kunde till slut vinna matchen med 6–2 och således ta ett stort kliv mot en slutspelsplats i den västra konferensen.

Det har varit en svängig säsong för Colorado Avalanche, men nu ser Denver-laget att reda ut stormen och knipa den sista slutspelsplatsen i den västra konferensen.

Detta efter att laget vänt och vunnit nattens hemmamöte med Edmonton Oilers med 6–2. Avalanche hamnade i ett 0–2-underläge i den första perioden. Efter ett par drömminuter i mittperioden kunde dock hemmalaget vända underläget till ledning på mindre än tre minuter.

TVÅ POÄNG AV LANDESKOG

Avalanche vann till slut matchen med 6–2 och har med två matcher kvar att spela av grundserien fyra poäng ner till jagande Arizona. Det innebär att Colorado bara behöver ta en poäng till för att vara säkra på att man får chansen att slåss om Lord Stanleys pokal de kommande månaderna.

Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog stod för två assist i segermatchen. 26-åringen står nu noterad för 74 poäng (34+40) på 71 spelade matcher den här säsongen.

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers (0–2, 4–0, 2–0)
Colorado: Alexander Kerfoot 2 (15), Nathan MacKinnon (40), Tyson Barrie (13), Colin Wilson (12), Sven Andrighetto (7)
Edmonton: Milan Lucic (6), Darnell Nurse (9)