• Publicerat 3 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
David Rautio.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Det blir en fortsättning i SHL för veteranmålvakten David Rautio. Enligt NSD:s uppgifter är han klar för en återkomst till Luleå Hockey efter fem säsonger i andra klubbar.

Han är fostrad i klubben och gjorde ytterligare en sejour i Luleå mellan 2010 och 2014. Nu ska David Rautio vara på väg tillbaka hem till Norrbotten igen. NSD skriver i dag att 33-åringen återvänder hem efter att ha spelat för Linköping och Brynäs de senaste fem säsongerna.

David Rautio SHL-debuterade för Luleå som sistaårsjunior redan under säsongen 2004/05. Sedan dess har han upplevt en lång och framgångsrik SHL-karriär.

Nyligen gick hans kontrakt med Brynäs ut efter tre säsonger och 88 grundseriematcher för klubben. 2017 var han med i det Brynäs som förlorade mot HV71 i den sjunde och avgörande SM-finalen. Det var hans andra finalförlust i karriären. Den första kom när Luleå förlorade finalen mot Skellefteå 2013.