Ove MolinFoto: Bildbyrån

Ove Molin är en av Brynäs största ikoner någonsin. Nu är han tillbaka i Brynäs, som spelarutvecklare.
– Jag kommer i huvudsak jobba med spelarutvecklingen i SHL-laget och samtidigt assistera Magnus (Sundquist) utifrån hur han vill ha det, säger han.

Brynäs fortsätter att anställa tidigare guldhjältar. Nu är det Ove Molin som är klar för en återkomst till klubben. Molin lämnar därmed Karlskrona efter fyra år. Han är ny spelarutvecklare i Brynäs efter att ha varit i KHK som både assisterande tränare och huvudtränare.

Kontraktet med Brynäs är skrivet på fyra år.
–  Jag kommer i huvudsak jobba med spelarutvecklingen i SHL-laget och samtidigt assistera Magnus (Sundquist) utifrån hur han vill ha det. Sedan kommer jag också vara behjälplig för ledarna i juniorleden och vara med där, säger han.

HAR FUNNITS I LEDARSTABEN TIDIGARE

Molin har gjort flest matcher av alla spelare i Brynäs historia och blev stor guldhjälte 1999. Nu ska han assistera Magnus Sundquist.
— Vi har pratat om individuell spelarutveckling som ett område där vi vill och behöver stärka oss som förening. Där är han väldigt skicklig och han har också varit tydlig att det är den rollen han vill ha här – så att han kan göra det han är bra på. Det blir ett otroligt bra bollplank för mig, säger Sundquist.

Ove Molin var assisterande tränare i Brynäs redan säsongen 2012/2013 men fick då sparken och ersattes av Thomas Berglund och Petter Lasu Nilsson. Han har även jobbat som J20-tränare, U16-tränare och utvecklingsansvarig tidigare. Nu är den ikoniske nummer 21 tillbaka i Gävle igen.