Victor Olofsson har fått en pangstart på NHL-karriären.Foto: Bildbyrån

Ifjol spelade de ihop i Frölunda. I natt visade Rasmus Dahlin och Victor Olofsson att deras kemi fungerar även i NHL. Olofsson slog till på pass från landsmannen i 5-2-segern mot Buffalo.

Victor Olofsson har fått en flygande start på sin NHL-karriär. Han gjorde en assist i debuten, ett mål i sin andra match, sen följde två poänglösa matcher innan han i natt var i farten på nytt.

Fjolårets SHL-skyttekung visade att hans fruktade skott håller gott och väl även i NHL. Ur ”Elias Pettersson”-position visade Victor Olofsson att han vill vara med och slåss om Calder Trophy nästa år. På framspelning från förra säsongens lagkamrat i Frölunda, Rasmus Dahlin, pangade svensken in sitt andra NHL-mål i karriären när han kvitterade i Buffalos möte med Ottawa.

Victor Olofsson var dessutom inte klar där, utan fick också med sig en passningspoäng på Jack Eichels 4-2-mål i 5-2-vinsten. 2+2 på de fem första NHL-matcherna är alltså 23-åringens lovande facit.

Rasmus Dahlin noterade alltså en assistpoäng och prisades också under matchen som årets rookie i Buffalo Sabres. Ett val som inte lär ha varit speciellt svårt. Den svenske draftettan ses också som en av fyra kandidater att bli finalist i hela NHL:s rookie-tävling. Elias Pettersson, Miro Heiskanen och Jordan Binnington är de övriga huvudfavoriterna där.

VETERANENS SISTA HEMMAMATCH?

Men de båda svenskarna som klev fram i natt hamnade lite i skymundan av Jason Pominville. Klubbikonen har utgående kontrakt och kan ha gjort sin sista hemmamatch för Buffalo. Då passade han på att bli målskytt. Efter fullträffen fick den 36-årige veteranen en stående ovation.
– Jag har njutit av varenda sekund. Jag vet inte vad framtiden har att erbjuda, men jag ska njuta av de sista dagarna och förhoppningsvis kan vi avsluta säsongen med en till vinst, säger Pominville enligt nhl.com.

Kyle Okposo och Sam Reinhart blev också målskyttar för Buffalo. Jean-Gabriel Pageau och Anthony Duclair gjorde NHL-jumbon Ottawas mål i den nya förlustmatchen.