Oskarshamn tvingar fram en sjunde och avgörande match efter Joakim Thelins avgörande i sudden.Foto: SUVAD MRKONJIC/Bildbyrån

I sin sista hemmamatch för säsongen var Oskarshamn pressade att vinna för att hålla SHL-drömmen vid liv. Då höll man för pressen och Joakim Thelin avgjorde i förlängningen och tvingade fram en sjunde och helt avgörande match mellan de båda lagen.
– Det är magisk. Vi ska upp till Sundsvall igen, säger matchhjälten i C More efter matchen.

Oskarshamn var pressade att vinna och inledde sedermera också starkast. Den tidigare SHL-stjärnan Joakim Hilding sköt två mål på två minuter och satte smålänningarna i förarsätet.

Timrå gav dock inte upp och lät aldrig matchen glida ur händerna. Laget reducerade ett par gånger och inför den tredje perioden hade Oskarshamns ledning kapats ner till 3-2.

När allt skulle avgöras klev Joakim Thelin fram och satte 4-2 med nio minuter kvar efter en läcker soloprestation. Där och då såg det ut som att Oskarshamn skulle greja det och ta segern. Men Timrå skulle komma tillbaka.

KVITTERADE MED 53 SEKUNDER KVAR

Med fem minuter kvar reducerade Johannes Kinnvall och när bara 53 sekunder återstod av matchen kvitterade Rickard Palmberg och tvingade fram seriens fjärde förlängning. Det är tredje gången i den här serien som Timrå kvitterar med mindre än en minut kvar av den tredje perioden.

Väl framme i förlängningen var det Joakim Thelin som höll sig framme igen och skickade pucken i nät bakom Niklas Svedberg för andra gången i kväll.
– Det är helt magiskt. Vi ska upp till Sundsvall igen. Riktigt starkt av oss att skaka av oss besvikelsen när de kvitterade, vi skulle bara vinna i dag, säger Thelin i C More.

”PUBLIKEN HJÄLPER OSS ATT VINNA”

Efter matchen väljer Oskarshamns tränare att hylla publiken och menar att de lyfter laget till segern.
– En fantastisk hemmapublik som hjälper oss att vinna matchen här i sudden. Det var rättvist till slut, säger tränaren Håkan Åhlund.

Hittills har hemmalaget vunnit mellan dessa två lagen. För att Oskarshamn ska fixa en plats till SHL krävs det att laget vinner på bortais.

På måndag spelas den sjunde och helt avgörande matchen mellan dessa två lagen. Rensa kalendern och bänka dig för om det blir minst lika underhållande i ”game seven” som i de andra matcherna så kommer det verkligen vara något häftigt att följa.

Oskarshamn – Timrå 5-4 OT (2-0,1-2,1-2,1-0)

Oskarshamn: Joakim Hilding 2, Joakim Thelin 2, Nicklas Heinerö
Timrå: Rickard Palmberg 2, Anton Wedin, Johannes Kinnvall