Tampa Bay Lightning har flest segrar någonsin av ett NHL-lag och Nikita Kutjerov har gjort den bästa säsong av en ryss i NHL:s historiaFoto: Bildbyrån

Efter kvällens seger är Tampa Bay Lightning och Nikita Kutjerov historiska i NHL. 6-3-vinsten mot Boston Bruins var lagets 62:a seger den här säsongen. Inget lag har någonsin vunnit fler matcher än vad Tampa har gjort den här säsongen. Kutjerov har gjort 128 poäng, ingen ryss har någonsin gjort lika många poäng på en säsong.

Tampa Bay Lightnings otroliga säsong är nu inte bara bra för att vara den här säsongen. Den är också en av de bästa säsongerna som ett NHL-lag någonsin har gjort under ligans 100-åriga historia.

Kvällens seger mot divisionsrivalen Boston Bruins var lagets 62:a seger den här säsongen. Inget annat lag har någonsin vunnit fler matcher under en och samma säsong.

Säsongen 1995/96 vann Detroit Red Wings 62 matcher, ledda av den legendariske coachen Scotty Bowman. Nu har Jon Cooper och hans mannar tangerat det rekordet som sattes för 23 år sedan.

Det såg däremot inte ut som att Tampa skulle få jubla i kväll. Boston tog nämligen en 2-0-ledning tidigt i matchen men i den andra perioden hade Lightning vänt till 3-2. Efter det slog laget aldrig av på gasen och vann sedan matchen med 6-3.

KUTJEROV BÄSTA RYSSEN GENOM TIDERNA

Stjärnorna Steven Stamkos och Nikita Kutjerov ledde vägen med varsitt mål. Med en och en halv minut kvar av matchen noterades även Kutjerov för en assist. Något som också skriver in honom i historieböckerna.

Det var nämligen ryssens 128:e poäng den här säsong. Med det passerade han Alexander Mogilny för flest poäng av en ryss under en och samma säsong. Ingen annan ryss har någonsin gjort fler poäng under en säsong som Kutjerov. Inte Alexander Ovetjkin, inte Sergej Fedorov, inte Pavel Datsyuk, inte någon.

Kutjerovs 128 poäng är också bäst i NHL sedan säsongen 1995/96 när Mario Lemieux och Jaromir Jágr gjorde 161 respektive 149 poäng.

Tampa Bay är ett av de bästa lagen genom tiderna och Kutjerov är en av de bästa ryssarna genom tiderna. Efter den här otroliga säsongen vore det en jätteskräll om Tampa Bay inte vann Stanley Cup.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-6 (2-0,0-3,1-3)

Boston: David Krejci (20), Danton Heinen (11), Matt Grzelcyk (3)
Tampa Bay: Erik Cernak (5), Steven Stamkos (45), Anthony Cirelli (19), Nikita Kutjerov (41), Braydon Coburn (4), Tyler Johnson (29)