Elias Pettersson.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Inatt tog Vancouvers säsong slut när de förlorade mot St.Louis med 2-3 efter straffar. I samband med det kommer uppgifter från Nordamerika som låter berätta att Elias Pettersson ska vara intresserad av att spela VM senare i vår.

Elias Pettersson satte kvitteringen till 2-2 i nattens möte mot St.Louis på bortaplan. Det var hans 28:e mål för säsongen och totalt blev det 66 poäng under hans rookie-säsong. Med det blev han den överlägset bäste rookien i ligan.

TRÄFFADE GRÖNBORG

Men Vancouver missar slutspel och Elias Pettersson skulle naturligtvis vara en drömförstärkning för Rikard Grönborgs Tre Kronor till VM i Slovakien. Nu kommer Sportsnets Chris Johnston med uppgifter som låter berätta att Pettersson ska vara intresserad av ett deltagande i VM.

Det är i det senaste avsnittet av Hockey Night in Canada som Johnston kommer med uppgifterna.
— Inget är officiellt än, men han pratade med Rikard Grönborg förra månaden och indikationerna är att han är intresserad av att komma, berättar Johnston.

Elias Pettersson deltog även i fjolårets VM-turnering som slutade med guld. Men han missade avslutningen efter en skada.