Tio spelare lämnar HV71. …
SDHL 1

HV71 byter ut stora delar av SDHL-laget – tio spelare lämnar

ANNONS

HV71 gör stora förändringar i SDHL-laget inför nästa säsong. Nu står det klart att tio spelare lämnar. Samtidigt har man gjort klart med en ny assisterade tränare och en ny forward.

HV71 åkte ut i semifinalen av årets SDHL-slutspelet. Nu har lagbygget inför nästa säsong börjat – och det står klart att tio spelare lämnar laget. Sedan tidigare har Selma Aho och Maja Jakobsson meddelat att man avslutat sina ishockeykarriärer. Jenni Asserholt och Fanny Rask har lämnat klubben. Nu skriver HV71 på sin hemsida att även Alexis Joyce, Madeleine Ericsson, Wilma Nilsson, Selina Aho, Claudia Kelpler och Sabina Eriksson inte kommer att spela för HV71 nästa säsong.
– Spelare som betytt mycket för HV71 och som nu går vidare i sina karriärer, antingen på eller utanför isen, och vi önskar dem lycka till, säger Peter Ekelund, General Manager i HV71, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Samtidigt har man tagit in en ny assisterande tränare i form av Joakim Engström, som tar plats bredvid huvudtränare Lucas Frey. Man har också förlängt kontraktet med Alba Gonzalo och Jessica Healey. Samtidigt har ett nyförvärv presenterats, den amerikanska forwarden Julia  Tylke.
– Julia är en rivig forward som vi fått bra scoutingrapporter om och kommer tillföra mycket till vår lag, säger Peter Ekelund.

HV71 har också utgående kontrakt med Ida Helmersson, Isabelle Palm, Michelle Claesson och Riikka Sallinen. Det pågår just nu kontraktsförhandlingar om eventuella förlängningar.
– Vi jobbar intensivt just nu med förlängningar och förstärkningar till damtruppen, säger Peter Ekelund.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games