Veckans Lag

Kvartsfinalspelet har gått över till semifinaldito. Nedan listar vi det bästa från veckan som passerat.

Adam Reideborn, Djurgården (2)
Var lysande när han tog sitt Djurgården till semifinal på Skellefteås bekostnad. Hade en tyngre match mot Färjestad i lördags. Men det var knappast målvaktens fel att Djurgården föll tungt där.

Jesse Virtanen, Färjestad (6)
Finländaren fortsätter att imponera från blålinjen. I lördags snickrade han till två mål och han har dessutom samlat på sig en assist på veckans tre matcher.

Mikael Wikstrand, Färjestad (2)
Har gått poänglös från den senaste veckan. Men Wikstrand är så nyttig för Färjestad och åtta skott har blockerats av backen i utsatta lägen under veckan som passerat.

Michael Lindqvist, Färjestad (3)
Det restes tvivel för formen hos Färjestads ledande kedja där Lindqvist ingår. Han svarade upp med att göra ett mål och fyra assist på veckans tre matcher.

Joakim Nygård, Färjestad (2)
Liksom Lindqvist ingår Nygård i Färjestads ”leading line”. Liksom hos Lindqvist ifrågsattes formen. Nygård lyssnade inte. Han levererade istället. Tre mål och en assist tog hans lag till både semifinal och ledning i den serien mot Djurgården.

Rhett Rakhshani, Frölunda (2)
Amerikanen såg riktigt pigg ut i söndagens första semifinal på bortaplan mot Luleå. När det gällde som mest klev också Rhakshani fram och avgjorde till sitt lags fördel.

Veckans

…domarirritation Färjestad förlorade match ett mot HV71 sedan ett mål i förlängningen godkänts, trots att Mattias Tedenby åkt på Adam Werners plockhandske i samma moment som skottet gick av. I lördags gjorde Färjestad ett mer eller mindre exakt likadant mål. Skillnaden nu var bara att domarna efter videogranskning dömde bort det.

Färjestads Michael Lindqvist var inte lycklig om man säger när han språkades vid med med C More.
— Det är inget annat än ett jättefiasko. Vi får ett sådant mål mot oss i en avgörande sudden och idag gör vi ett exakt likadant mål men det döms bort. Förklaringen vi fick av domarna när HV avgjorde var att målvaktens plockhandske var utanför målgården. Vad jag kan se så är plocken utanför nu också, sa han.

…kortaste Kvartsfinalserien mellan Färjestad och HV71 hade egentligen allt. Fart, intensitet, griniga dueller och långa förlängningsspel. Någonstans var det synd att den tog slut redan efter match sju. Den här duellen hade mer än gärna fått avgöras i bäst av 57 eller något i den stilen.

…avsked Bert Robertsson är närmast synonym med Skellefteå. Därför var det sentimentalt när han i tisdags gjorde sin sista match med gänget. En sentimentalitet som lyste igenom både i denna intervju med hockeysverige.se och med C More: