• Publicerat 9 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
GLÄDJE. Linus Hultström, med ett förflutet i Oskarshamn, gladdes med SHL-nykomlingen.Foto: Bildbyrån

Samtidigt som Linus Hultström förde Djurgården till seger mot Färjestad sköt hans tidigare klubb IK Oskarshamn sig till SHL. Det gladde backstjärnan nästan lika mycket som hans eget lags 5–3-vinst.
– De spelar en jätterolig hockey och det är kul att se dem belönas för det, säger Hultström till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han är född, uppvuxen och hockeyfostrad i Vimmerby. Men det var en timme sydost om hemorten som Linus Hultström fick sin första ordentliga smak av seniorhockeyn. Mellan 2011 och 2014 spelade han 70 allsvenska matcher för IK Oskarshamn, utlånad från Linköping i två omgångar.

Medan Hultström med sina två mål förde Djurgården till en välbehövlig 5–3-seger i den andra semin mot Färjestad fixade hans tidigare klubb ett högst sensationellt avancemang till SHL via 4–3 i matcher mot Timrå. Liksom många andra blev han lite tagen just när han nåddes av nyheten efter sin egen match.
– Det är jätteroligt och absolut inget man trodde innan säsongen och kanske inte i början av den här serien heller. Men de har gjort det jättebra. De spelar en jätterolig hockey och det är kul att se dem belönas för det, berömmer djurgårdsbacken.

Linus Hultström är tacksam för tiden han fick i Oskarshamn, en tid som utvecklade honom mot att bli den toppback han är i dag.
– En liten mysig och trevlig stad med en publik som är väldigt hockeyintresserad. Den tiden jag var där minns jag som väldigt positiv. Det är bara att gratulera klubben till sin framgång. Det är välförtjänt, säger han.

”DE SKA NOG FESTA PÅ RÄTT BRA NU”

Med lite eftertanke tycker han att klubbens framgång ändå har funnits på radarn ett tag. De återkommande fina prestationerna i Hockeyallsvenskan under flera år har byggt en medvind man har kunnat segla vidare på.
– De har varit med och kvalat ett par år, spelat i fortsättningsserien och så. I år har de visat att de är ett så pass bra lag att de kan vara med och slåss om platserna. Jag själv har varit med om att spela en bäst av sju-serie om en SHL-plats och vet att vad som helst kan hända. Det är mycket som spelar in, inte minst mentalt. Det är hockey helt enkelt, konstaterar han.

Hur tror du att det är nere i Oskarshamn nu?
– Det tar nog några dagar att smälta det här. De ska nog festa på rätt bra först och sedan får de börja arbeta för nästa år.

Även Djurgårdens tränare Robert Ohlsson har ett förflutet i IK Oskarshamn. Som spelare kom han till klubben från Hammarby 1999 och tillbringade, bortsett från en kort sejour i Tingsryd, nästan sex säsonger i klubben innan han slutade 2005.
– Otroligt häftigt. Jag är väldigt glad för den klubbens skull, säger Ohlsson.