Jesper Ollas.Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Det blir inget mer spel i Leksand för Jesper Ollas. Men kanske får han en annan roll i föreningen?
– Framtiden får utvisa vad som kommer att hända. Jag är fortfarande inställd på att spela hockey ett tag till, säger Jesper Ollas.

Få spelare på 2000-talet har varit lika tydliga kulturbärare i Leksand som Jesper Ollas. Förutom en utflykt hos rivalen Brynäs har Ollas varit klubben trogen, och spelat för dem i såväl SHL som HockeyAllsvenskan.

När Leksand nu går upp i SHL får ikonen dock inte följa med, meddelar de på sin hemsida.
–  Han har gjort enormt mycket för föreningen och är en kulturbärare i Leksands IF. Men nu ska vi försöka ta nästa steg och då har vi gjort den bedömningen att Jeppe inte ryms inom den planen och kartan kring laget som vi håller på att bygga, säger general manager Thomas Johansson.

NÅDDE 500

Jesper Ollas säger att han står bakom ”Tjomme” och har också blivit erbjuden en tjänst i Leksands IF. Själv vill han dock fortsätta spela.
– Jag är självklart väldigt tacksam för den möjligheten och ser det som positivt att klubben vill att jag ska vara fortsätta inom Leksand. Men framtiden får utvisa vad som kommer att hända. Jag är fortfarande inställd på att spela hockey ett tag till, säger Jesper.

Ollas blev den tionde spelaren i Leksands ärorika historia som nådde 500 matcher i klubben. Den sista matchen fick han vara med och ta upp klubben i SHL igen.