Mats Lusth vill fortsätta på Moras tränarbänk.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

En dryg vecka har gått sedan Mora trillade ur SHL efter 1–4 i matcher mot Leksand. Nu öppnar Moratränaren Mats Lusth för en fortsättning i klubben – trots allsvenskt spel.
– Ja, absolut, säger Lusth på Hockeypuls om han vill träna Mora nästa säsong.

I morgon är det en vecka sedan Mora degraderades till Hockeyallsvenskan efter att ha förlorat matchserien mot ärkerivalen Leksand med 1–4 i matcher.

Sedan dess har det varit tyst om tränaren Mats Lusths framtid i klubben. Nu tar 56-åringen bladet från munnen, då han i en intervju med Hockeypuls berättar om sina framtidsplaner.

”INGEN SOM VET VAD SOM HÄNDER”

På frågan om han vill träna Mora i Hockeyallsvenskan är det ingen tvekan från Lusth.
– Ja, absolut. Vi hade påbörjat något bra och efter jul såg det bra ut. Det var synd att vi hade så enormt mycket skador, men många spelare utvecklades under säsongen och tog kliv. De som varit bra allsvenska spelare blev etablerade SHL-spelare. Med de förutsättningar Mora har, som en klubb på en liten ort, var känslan bra. Efter jul spelade vi en riktigt stark hockey och hade vi bara räknat tabellen efter jul hade vi blivit sjua, säger Lusth till Hockeypuls.

Huruvida det blir en fortsättning i Mora är alltjämt osäkert. Några dagar innan matchserien mot Leksand drog igång valde Mora att säga upp det optionsår som fanns i Lusths kontrakt.
– Det är nog ingen som vet vad som händer nu, säger Lusth.