Adam Ginning stannar kvar i sin moderklubb Linköping.Foto: MAXIM THORÉ/Bildbyrån

Adam Ginning har spelat i Linköping under hela sin karriär. Nu blir han också klar för spel i LHC under nästa säsong. 
– Det känns väldigt kul att få spela en säsong till i min moderklubb, säger 19-åringen till klubbens hemsida. 

Han är född och uppvuxen i Linköping och har spelat i LHC hela sin karriär. Adam Ginning kommer även att fortsätta i ‘Cluben’ ytterligare en säsong.

Linköping meddelar under fredagskvällen att den 19-årige talangen stannar i Linköping.
– Det känns väldigt kul att få spela en säsong till i min moderklubb. Jag tycker att jag lärde mig väldigt mycket under säsongen som gick och jag tror att det kommer att hjälpa mig i min utveckling, säger Ginning.

”KOMMER ATT VARA ÄNNU VIKTIGARE FÖR OSS NÄSTA SÄSONG”

Han har varit en stor talang i flera år och spelade JVM för Sverige den här säsongen. Året innan var han lagkapten i Sveriges lag i U18-VM. Han har spelat seniorhockey i Linköping sedan han var 16 år och har redan hunnit spela 88 SHL-matcher trots sin unga ålder. En back för framtiden med andra ord.
– Vi är väldigt glada över att Adam stannar ytterligare en säsong i LHC. Vi ser positivt på Adams utvecklingskurva. Trots att han bara är 19 år har han redan varit med ett par säsonger och kommer nästa säsong var en ännu viktigare spelare i vårat lag, säger LHC:s general manager Niklas Persson.

Adam Ginning draftades under sommaren förra året av Philadelphia Flyers som den 50:e spelaren totalt. Hans kontrakt med Linköping signalerar dock att han ännu inte är aktuell för ett kontrakt med sin NHL-klubb.