Erlend Lesund.Foto: Bildbyrån

Han följer inte med Mora till HockeyAllsvenskan. Erlend Lesund stannar i SHL och spelar nästa säsong för Rögle.
– Jag har bara positiva tankar kring föreningen och allt runt omkring, säger han.

Efter fyra år i Mora lämnar Erlend Lesund klubben för spel i Rögle. Det bekräftar RBK på sin hemsida. Lesund har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.
– Erlend är en väldigt pålitlig och aggressiv spelare, en defensiv back med utmärkt skridskoåkning, säger sportchefen Chris Abbott.

I norrmannen får de en 24-åring som gjort ett mål och totalt fem poäng på 88 matcher i SHL och som fanns med i Norges OS-trupp 2018. Där fick han dock inte spela några matcher.
– Min första känsla när jag hörde om Rögles intresse var positiv, jätteroligt. Jag har bara positiva tankar kring föreningen och allt runt omkring. Det är en förening som etablerat sig i högsta serien och som jag ser som en kommande utmanare till de absoluta topplagen. Och för mig är flytten helt perfekt för min egen utveckling, säger Erlend Lesund själv.