Ricard BlidstrandFoto: Bildbyrån

Han har vunnit SM-guld med AIK:s J18-lag. Nu är Ricard Blidstrand tillbaka i klubben igen.
– Hans styrka sitter främst i det defensiva spelet och i hans skridskoåkning. Att han dessutom är AIK:are är extra roligt, säger sportchef Anders Gozzi.

För tio år sedan lämnar Ricard Blidstrand AIK för spel i WHL. Via spel i HockeyEttan tog han sig till spel med Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Efter tre år i Värmland sluts cirkeln nu när 26-åringen är tillbaka i AIK.
– Det har varit en dröm att få spela i AIK-tröjan på Hovet. Jag har själv suttit på läktaren som när jag var liten. Som spelare kommer jag främst ihåg playoff-mötet mot AIK för två säsonger sedan. Vi (Karlskoga) förlorade rätt rejält och det var ett ordentligt tryck på läktaren. Man märkte att spelarna lyftes av stödet de fick. Att nu själv få känna det stödet känns bra, säger han.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong, skriver AIK på sin hemsida.
– Ricard är en bra tvåvägsback som kommer från en stark säsong i Karlskoga, konstaterar sportchefen Anders Gozzi.

Karlskoga får däremot behålla trotjänaren Carl Berglund, som skrivit på för kommande säsong.