Oskar Lindblom har tackat ja till VM, enligt SVT Sport.Foto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire

Han stod för 33 poäng på 81 matcher för Philadelphia den här säsongen. Nu avslutar Oskar Lindblom säsongen med VM-spel i Slovakien, enligt uppgifter till SVT Sport.

Rikard Grönborg och hans Tre Kronor ser ut att få välkommen förstärkning i jakten på ett tredje raka VM-guld. Enligt uppgifter till SVT Sport har Philadelphia Flyers svenske rookie Oskar Lindblom tackat ja till spel i turneringen.

STARKT ROOKIEÅR

Lindblom har fått lite av ett genombrott i NHL den här säsongen. Den Brynäsfostrade forwarden stod för 33 poäng (17+16) på 81 matcher för sitt Philadelphia Flyers, en produktion som var den tionde bästa noteringen av samtliga rookies i NHL den här säsongen.

22-åringen har tidigare representerat Tre Kronor i landskamper, men har aldrig tidigare spelat VM på seniornivå för Sverige.

Gävlesonen har två U18-VM och två JVM på sin meritlista.