Mateusz Szurowski blev tvåmålsskytt.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Efter tre raka segrar i 5-nationersturneringen i Schweiz hade Sveriges Team 17-landslag idag chansen att ta hem hela turneringen. Det lyckades man också med när de besegrade Finland med 6-3.

På vägen fram till dagens match hade Sverige tagit tre raka segrar mot Schweiz, Ryssland, och Tjeckien. Idag stod Finland för motståndet och efter ett snabbt ledningsmål för de blåvita så kunde Sverige gå till den första pausvilan med en 3-2-ledning. Målskyttar var William Wallinder, Oskar Olausson och Isak Garfve.

Den andra perioden blev mållös innan Sverige kunde öka på till 4-2 i inledningen av den tredje. Mateusz Szurowski var målskytt där. Efter ännu en finländsk reducering så kunde William Hallén och ännu en gång Mateusz Szurowski göra de två avslutande målen för svensk del.

Resultatet innebär att Sverige vann turneringen.