Per Hånberg efter segern med Langenthal.Foto: Bildbyrån

Efter succén i Langenthal lämnar nu Per Hånberg. Han tar över Kloten.

Efter att ha fått foten av Karlskrona i februari 2017 har Per Hånberg spenderat sin tid i Schweiz, för Langenthal i andraligan. För en tid sedan upplevde han sin största stund där, då de tog hem uppflyttningsslutspelet. En stark bedrift med tanke på att laget ”bara” slutade fyra under grundserien. På grund av arenasituationen får Langenthal dock inte spela i NLA och därför avstod de spel från kvalet om en plats i högstaligan.

Nu lämnar Hånberg klubben efter två succéår. I stället skriver han på ett tvåårskontrakt med en annan NLB-klubb, nämligen Kloten.

VANN FYRA RAKA GULD

Kloten är en en av Schweiz stora klubbar och vann fyra raka mästartitlar på 90-talet. Förra säsongen ramlade de emellertid ur högstaligan efter att ha gjort 55 säsonger i schweizisk hockeys finrum. I årets NLB-slutspel åkte de ur redan i kvartsfinalen mot Hånbergs Langenthal.

Svenska tränare i Kloten är dock inget ovanligt. Så sent som den säsongen de åkte ur var Niklas Gällstedt tränare där, och några år tidigare hade Anders Eldebrink rollen. Nu ska Per Hånberg försöka ta dem tillbaka till schweizisk hockeys finrum.