• Publicerat 15 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Småkronorna föll i genrepet. Foto: Bildbyrån

Småkronorna förlorade genrepet inför U18-VM mot Finland med 3-2. Hela 2418 personer hade tagit sig till A3 Arena i Umeå för att se matchen.

Den 18:e april, på torsdag, drar U18-VM igång i Örnsköldsvik. I kväll genrepade Småkronorna mot Finland och förlorade med 3-2 efter förlängning. Hela 2418 personer tog plats i arenan för att följa matchen som spelades i Umeå.

Finland tog ledningen 40 sekunder in i den andra perioden, men Tobias Björnfot kvitterade tre minuter senare. Ytterligare 50 sekunder senare tog Sverige ledningen genom Simon Holmström. Den magiska minuten innehöll alla svenska mål i matchen. Innan den andra periodens slut hade Finland kvitterat. Efter en mållös sista period kunde Veeti Miettinen avgöra för Finland i förlängningen. Slutresultatet skrev 3-2 till Finland.

Turneringen inleds på torsdag och Sverige möter USA i den första matchen.