Andreas Johnsson firar avgörandet.Foto: Bildbyrån

Andreas Johnsson spelade en viktig roll i natt. Han var den store hjälten i Torontos 3-2-seger mot Boston.
– Vi spelade mycket hårdare och checkade dem hårdare, sade matchvinnaren.

Kedjan med Andreas Johnsson och Auston Matthews, tillsammans med Kasperi Kapanen, fick mycket kritik efter de två inledande matcherna i serien. De hade varit närmast osynliga och plockades bort utan större besvär av Boston. Men när Maple Leafs fick spela på hemmaplan i natt gick det inte att stoppa kedjan.

Auston Matthews och Andreas Johnsson gjorde 1+1, båda två. Matthews gjorde 2-1, framspelad av Johnsson. Sen var det Johnsson själv som gjorde 3-1. Framspelad av…Auston Matthews. 3-1-målet blev det matchavgörande i 3-2-vinsten.
– Vi spelade mycket hårdare och checkade dem hårdare. Vi var tyngre runt pucken.Samtidigt behövde vi inte slösa så mycket energi i egen zon, sade Johnsson efter matchen.
-Vi flyttade pucken snabbt, sköt, och vann tillbaka den. Båda våra mål kom efter att vi vunnit tillbaka pucken och helt plötsligt var en kille fri och satte pucken i mål.

ÄNNU EN ”UNDERDOG” I FÖRARSÄTET

Toronto leder nu matchserien med 2-1 i matcher och kan på hemmaplan i morgon natt koppla ett järngrepp om serien. En serie de klev in i som ganska tydliga underdogs, med tanke på att Boston var så fruktansvärt bra under slutet av grundserien. Nu är Bruins alltså i ett något pressat läge.

Trevor Moore öppnade Torontos målskytte i matchen. David Krejci och Charlie Coyle gjorde Bostons två mål i förlusten.