Emma Nordin.Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

För andra året i rad vinner Emma Nordin utmärkelsen som årets spelare. Tillsammans med Elin Holmlöv är hon nu den enda som fått priset två gånger.
– Avgörande för min framgång är jag spelar med otroligt bra spelare i Luleå. Jag delar gärna den här utmärkelsen med dem, säger hon.

Priset delas ut i samarbete mellan Ishockeyjournalisternas Kamratförening och Svenska Ishockeyförbundet som representeras av Damkronornas förbundskapten, Ylva Martinsen. Emma Nordin vinner efter en säsong med 31 mål och totalt 59 poäng i SDHL. Med det var hon bästa svenska.

Nordin vann dessutom sitt fjärde SM-guld i den makalösa karriären. Hon är den andre spelaren att vinna priset två gånger och den första att få det två år i rad.
– Oj, det är alltid kul att bli uppskattad, men två i rad, det var en stor överraskning, säger hon i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:
Emma är en modern tvåvägscenter, kombinerar hårt hemjobb med en målfarlig offensiv. En drömspelare för varje coach, alltid seriös och ett föredöme för sina medspelare.