Foto: Skärmklipp

Bisarra scener utspelade sig i nattens match mellan Carolina och Washington. Andrej Svetjnikov utmanade Alex Ovetjkin i ett slagsmål – och blev totalt nedslagen.
– Det är frustrerande eftersom han skadade sig, säger Carolinas coach Rod Brind’Amour.

Carolina hade total lekstuga med mästarna Washington i natt. De vann med 5-0 efter två mål av Warren Foegele och Dougie Hamilton, och ett av Brock McGinn. De vann skotten med 45-18, 30-8 i de två avslutande perioderna.

Men matchens stora snackis var en helt annan. Matchens stora snackis var i stället det smått overkliga slagsmålet mellan Carolinas rookie Andrej Svetjnikov – och hans förebild Aleksandr Ovetjkin. Enligt Ovetjkin var det Svetjnikov som ville ta slagsmålet och det borde han inte ha gjort.

”Ovi” matade slag på den betydligt tanigare 19-åringen, som snabbt föll till isen och sen fick hjälpas ut i omklädningsrummet. Svetjnikov, som valdes tvåa bakom Rasmus Dahlin i sommarens match, återvände inte.
– Jag känner mig sjuk av det här. Jag blir illamående, frustade Carolinas coach Rod Brind’Amour efter matchen.
– En killes handskar åker av först och det är ”Ovis”. Det är frustrerande eftersom Andrej blev skadad. Det var hans första slagsmål. Han har spelat 90 matcher och har aldrig slagits. Jag är ganska säker på att Ovi vet om det. Det stör mig.

”HAN FRÅGADE OM JAG VILLE SLÅSS”

Enligt uppgifter var det blott den andra gången i NHL-historien som två ryska spelare slogs mot varandra. Att det skulle vara den största stjärnan av dem alla mot en tonårig rookie gjorde det hela än mer sensationellt.

Efter matchen var Aleksandr Ovetjkin ledsen över vad som hänt.
– Jag hoppas han är okej. Jag är ingen slagskämpe och det är samma sak med med honom. Han frågade om jag ville slåss. Jag hoppas han är okej. Du vill aldrig se en kille bli skadad.

Någon närmare uppdatering om hur det är med Andrej Svetjnikov finns inte i nuläget.