Filip ForsbergFoto: Bildbyrån

Nashville har vänt på serien mot Dallas och leder nu med 2-1 i matcher. En av nattens hjältar i 3-2-segern var Filip Forsberg, som spräckte sin målnolla i slutspelet.

Serien mellan Nashville och Dallas är fortfarande extremt jämn och oviss. Dallas vann match ett med 3-2, Nashville vann match två efter förlängning och i natt var det återigen uddamålet som avgjorde. Återigen var det till Nashvilles fördel, dessutom.

Med 8:19 kvar av ordinarie tid klev trade deadline-värvningen Mikael Granlund fram och visade varför Nashville rekryterade honom. Då avgjorde finländaren matchen och tog Predators upp i förarsätet i serien.

Rocco Grimaldi öppnade målskyttet för Nashvilles del, och 2-0-målet kom från lagets stora forwardsstjärna Filip Forsberg. Kedjan med Forsberg, Viktor Arvidsson och Ryan Johansen hade inte riktigt kommit till tidigare i serien. Men i natt klev Filip Forsberg fram med ett riktigt läckert mål.

”FÖRSÖKTE BARA HÅLLA MIG ONSIDE”

Han tog emot en lång passning från Nick Bonino – och resten skötte han ganska bra själv. Mottagningen, inbrytningen och dragningen höll högsta klass. Efter fullträffen hyllade han Boninos passning.
– Han slog en grym flippassning och jag försökte bara hålla mig onside, sade han enligt ESPN.

Det var Forsbergs första mål i det här slutspelet. Han utsågs till matchens andra stjärna, efter Pekka Rinne. Rinne var planens gigant och stoppade 42 skott.

De som däremot lyckades överlista Nashvillemålvakten var Mats Zuccarello och Tyler Seguin.