Alain Vigneault är tillbaka i NHL!Foto: Bildbyrån

Philadelphia har hittat sin nye coach. Det blir inte interim-valet Scott Gordon utan super-rutinerade Alain Vigneault som leder laget nästa säsong.

Häromdagen kom uppgifter som sade att de hade fått tillåtelse att diskutera ett kontrakt med Alain Vigneault. De diskussionerna verkar ha gått fort för redan igår meddelade Philadelphia att Vigneault tar över klubben till kommande säsong.

Veteranen har vunnit Presidents’ Trophy tre gånger om och har fört såväl Vancouver som New York Rangers till Stabley Cup-final. Han har dessutom vunnit Jack Adams Award, som ligans bästa coach. Dagen efter förra säsongens slut fick han dock sparken från Rangers och den här säsongen har Vigneault gått utan jobb. Men nu kastas han alltså tillbaka in i NHL-cirkusen.
– Vi är extremt nöjda över att Alain ansluter till den här organisationen och leder laget bakom bänken i många år framöver, säger GM Chuck Fletcher till Flyers webb.

ERSÄTTER TILLFÄLLIGE COACHEN

Vigneault ersätter därmed Scott Gordon, som var tillfällig huvudcoach efter att den måttligt populära Dave Hakstol tidigare under säsongen fått sparken efter en fiaskoartad säsongsöppning. Gordon sades länge vara favorit att få behålla jobbet men så blir det alltså inte.
– Det är en ära att bli vald som ny huvudtränare i Flyers. Historien de besitterr och den passionerade fanskaran de har gör det här till en förstklassig organisation, säger han.

Kanadensaren har gjort 16 säsonger som huvudtränare i NHL och är tolva i alla tiders vinstliga. Han kommer i maj coacha Kanadas VM-lag. Då med Dave Hakstol som assisterande tränare.