Marcus Bergman förnekar att han skulle vara klar för HV71.Foto: Bildbyrån

Marcus Bergman var Västerås fjärde bästa poängplockare under årets säsong. Detta har gjort att ryktena om en flytt till SHL har tagit fart. Nu väljer han att kommentera uppgifterna.  
– Det är alltid rykten så här års. Jag har kontrakt med VIK i nuläget så sköter agenten resten, säger 26-åringen till VLT.

Västerås har tappat sina bästa spelare till SHL efter sin fina säsong. Samuel Ersson, Alexander Lindelöf och Lukas Zetterberg är alla klara för Brynäs och Mikael Frycklund lämnar klubben för Linköping. Samtidigt så ryktas Kalle Östman gå till Djurgården och Marcus Bergman uppges vara klar för HV71.

Just Bergman var dock med på klubbens första samling inför nästa säsong i början av veckan. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Västerås och har än så länge inga planer på att lämna.
– Det är alltid rykten så här års. Jag har kontrakt med VIK i nuläget så sköter agenten resten. Men jag är beredd att spela här och har mitt kontrakt kvar. Folk kan snacka och tro vad de vill. Men det är så det ligger till, säger 26-åringen till Vestmanlands Läns Tidning.

”JAG LÄSTE OCKSÅ DE UPPGIFTERNA”

Det var sajten vikfancentral.se, som har bra koll på just Västerås, som kom med uppgifterna att Bergman var överens med HV71 och skulle lämna Västerås efter tre år i klubben. Något som han har hört men som han inte menar är aktuellt än.
– Jag läste också det. Men det är rykten och sånt agenten sköter. Har jag inte hört nånting från honom så kommer jag inte lägga nån vikt vid vad folk skriver.
– Jag trivs jättebra här med Thomas (Paananen) och allihopa i laget. Och jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Så jag tar det därifrån nu och bara tränar på.

Marcus Bergman gjorde 31 poäng på 48 matcher i Västerås under den gångna säsongen, en notering som gav en fjärde plats i klubbens interna poängliga.