Robin Lehner.Foto: John McCreary/Icon Sportswire

Precis som väntat är Robin Lehner en av tre finalister till Bill Masterton Trophy. Det meddelades idag.

Bill Masterton Trophy är priset som går till den spelare som visat störst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang inom ishockeyn.Vinnaren röstas fram av ishockeyjounalisterna i Professional Hockey Writers’ Association. Tidigare fick samtliga 31 lag välja ut en kandidat från sitt lag och de 31 kandidaterna har nu kokats ned till tre. Robin Lehner är som väntat en av dem.

Lehner är förstås nominerad för sin resa från missbruksproblemen till att bli en av NHL:s allra bästa målvakter. Det var i en intervju med The Athletic i somras som målvakten gick ut med sina problem.
ag var full. Jag vill döda mig själv. Jag var extremt nära flera gånger. Så man får kämpa som hockeyspelare var inget emot av det jag kämpade mot i min hjärna. Då var det som värst”
Jag var konstant arg, irriterad och trött. Depressionen påverkade inte bara min hjärna utan också min kropp. Jag hade ont varje dag. Jag ville inte träna och knappt spela några matcher”, skrev han bland annat.

Columbus lagkapten Nick Foligno och San Joses Joe Thornton är de övriga finalisterna. Frågan är om någon av dem har någon chans att rubba Robin Lehner.