John Klingberg.Foto: IBL

John Klingberg är nominerad till King Clancy Memorial Trophy av Dallas Stars. Det är en utmärkelse som går till en NHL-spelare som gjort humanitära insatser utanför isen. För hockeysverige.se berättar han om drivkraften bakom sitt engagemang i välgörenhetsfrågor.
– Det är viktigt att engagera sig i communityn där man är och det var något jag ville göra här i Dallas, säger backen.

DALLAS (HOCKEYSVERIGE.SE)
Härom veckan presenterade samtliga 31 NHL-klubbar de spelare de nominerat till King Clancy Memorial Trophy. Utmärkelsen, som vanns av tvillingarna Sedin i fjol, går till den spelare som visat störst ledarskap genom sitt arbete med humanitära frågor i samhället.

En av de nominerade spelarna till årets utmärkelse är Dallas Stars svenska back John Klingberg. För hockeysverige.se berättar han om bakgrunden till att han själv valde att engagera sig i välgörenhet i Dallas och hur han går till väga för att göra det.

Se hela intervjun här: