Veckans Lag

Veckan innebar att fyra lag blev två och striden om att stå ensam kvar inleddes dessutom. Nedan tar vi er igenom det mesta av det bästa från veckan som var.

Adam Reideborn, Djurgården (3)

Man kan lugnt säga att veckan var upp och ner för burväktaren. Först blev han pappa till en liten son. Sen kom han tillbaka mellan stolparna i torsdags och spikade mer eller mindre igen när Djurgården tog sig till sin första final sedan 2010. I söndags var det måhända mungiporna nedåt då det blev förlust i den första finalen. Men det kan knappast Reideborn lastas för.

Jacob Moverare, Frölunda (2)

Backen har tagit för sig mer och mer under slutspelet och han var med i detta exklusiva sällskap även förra veckan. I söndags blev det ett mål och en assist från Moverares klubba när Frölunda kopplade grepp om finalserien.

Anders Grönlund, Frölunda

Gjorde två mål i måndags i matchen mot Luleå som skickade Frölunda till final. Det var knappast sina matchvinnartakter den defensivt skicklige backen värvades in för. Men det är bara för göteborgarna att tacka och ta emot.

Sebastian Strandberg, Djurgården

Vilken vecka han har haft Sebastian Strandberg. Två mål och en assist i match sju mot Färjestad följdes upp av en assist i söndags.

Dick Axelsson, Djurgården (2)

Ifrågasatte Dick var bäste man på banan när Djurgården avancerade till final. Ett mål och två assist blev det då. I söndags blev det förvisso förlust och kvitteringsjakten bromsades upp av att Axelsson visades ut för hög klubba i slutet. men innan dess hade han både gjort mål och spelat fram till ett.

Ryan Lasch, Frölunda (5)

Låg bakom det mesta när Frölunda spelade sig vidare till final mot Luleå. Mer osynlig i den första finalen, men det lär nog lossna för honom i finalserien också vad det lider.

Veckans

…farsa Det måste väl ändå vara Adam Reideborn. I tisdags missade han match sex då han var på BB och tog emot sin förstfödde son. I torsdags var han åter i Djurgårdsmålet och skänkte faderlig trygghet till sina försvarare.
— Överlägset bästa veckan i livet. Allt har verkligen varit grymt. Själva förlossningen var tuff och lång, men ändå magisk på ett sätt. Det var häftigt att se honom komma ut, berättade han för hockeysverige.se efter match sju.

…återvändare Måste man kalla Dick Axelsson för. Först tystade han Löfbergs Arena, där han förra säsongen var fansens kelgris. I söndags drog han förvisso på sig en onödig utvisning som saboterade Djurgårdens kvitteringschanser i Scandinavium, en annan av Dicks gamla hemmaarenor. Men innan dess hade han gjort 1+1.

…hjärndödaste Det måste man väl ändå kalla flaskkastaren på Globen? I tisdags tilldömdes Färjestad en straff vid ställningen 3-0 till Färjestad. På Jesper Olofssons väg fram mot mål kastades en flaska in på isen från publiken. Den landade precis i närheten av Olofsson, men han åkte vidare mot mål och målvakten Robin Jensen räddade fint.

Det var bara det att domarna, helt rätt, lät Olofsson lägga om straffen. Och då gjorde han inga misstag. Där kan man snacka om att publiken kostade hemmalaget ett baklängesmål.
— Den som gör det… Det är ett beteende som är under all kritik. Det är självklart att den ska göras om. Sedan gör de mål på den… Den som kastade är inte den smartaste i dag, sa assisterande tränaren Mikael ”Musse” Håkanson till hockeysverige.se.