• Publicerat 23 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Luleå värvar tre spelare. Foto: Bildbyrån

Under tisdagsförmiddagen presenterade Luleå tre nyförvärv: David Rautio, Isac Brännström och Juhani Tyrväinen. Samtidigt meddelande man att ytterligare en spelare ska presenterade i morgon.

Under tisdagsförmiddagen meddelade Luleå i en livesändning på sin hemsida förändringar i spelartruppen. Den sedan tidigare kända uppgiften om att man tar in David Rautio på målvaktssidan bekräftades. Utöver det kom besked om två nya värvningar: Isac Brännström från HV71 och Juhani Tyrväinen från HIFK.

21-årige Isac Brännström, med Nässjö som moderklubb, gjorde ett starkt slutspel för HV71 och noterades för sex poäng på nio matcher.
– Han gjorde ett fantastiskt bra slutspel och var kanske en av HV bästa spelare. Det känns enormt kul att få jobba med honom, säger Luleås GM Stefan Nilsson.
– Han är väldigt skillad skridskosmässigt och spelet med puck, i kombination med att han jobbar hårt. En bra karaktär som har stor potential.
– Jag ser potentialen i hans offensiva spel. Han jobbar hårt och jag tror han kommer få ut mer av sitt offensiva spel nu.

VÄRVAR FRÅN FINLAND ”HELT RÄTT FÖR OSS”

Den finländska centern Juhani Tyrväinen ansluter närmast från spel i HIFK i den finska ligan. Där noterades han för 42 poäng på 56 matcher i grundserien. 28-åringen har också representerat Finland i landslaget.
– En väldigt bra center som känns helt rätt för oss. Jobbar stenhårt och gillar att spela fysiskt, och han kan tillföra något offensivt, säger Luleås GM Stefan Nilsson.
– Han har mycket hockey i sig och kommer bidra med både mål och assist.
– En spännande spelare helt enkelt.

Tisdagens livesändning avslutades med en cliffhanger. Då meddelande man nämligen att ytterligare en spelare ska presenteras under morgondagen.