Viktor Arvidsson och Filip Forsberg.Foto: Bildbyrån

Förra året kom de in och ledde Sverige till VM-guld. I år tackar den skadedrabbade duon Viktor Arvidsson och Filip Forsberg nej.

Viktor Arvidsson och Filip Forsberg spelade viktiga roller när Sverige vann VM-guld förra året. Forsberg gjorde till och med det avgörande straffmålet i VM-finalen mot Schweiz. Men något sådant får vi inte se i år.

Nashvilleduon har tackat nej till spel. Båda har haft skadedrabbade säsonger och de spelade bara 58 respektive 64 matcher under säsongen. Det är Aftonbladets och hockeysveriges Per Bjurman och Viasats Jonatan Lindquist som avslöjar duons ”nej tack”.

Däremot fick ju Rikard Grönborg ett positivt besked igår, då Sveriges poängkung i NHL tackade ja. Elias Lindholm kommer nämligen för att försöka ta karriärens andra VM-guld.