Brian CooperFoto: Bildbyrån

Brian Cooper anslöt sent till AIK. Där gjorde han det bra och nu värvas han till Per Kenttäs Björklöven.
– Brian Cooper är en stabil tvåvägsback med bra skridskoåkning som känner till Hockeyallsvenskan sedan tidigare, säger Kenttä.

Brian Cooper anslöt till AIK med AHL-rutin. Den ganska defensivt lagda backen fick med sig tre poäng på sex matcher i HockeyAllsvenskan och fyra poäng på sex matcher i SHL-kvalet. Han tycks alltså kunna producera även offensivt i ligan.

Men nu lämnar han AIK för spel med Björklöven.
– Det känns väldigt spännande att komma till Björklöven och jag tyckte om att spela i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Jag vet att Björklöven är en klassisk klubb som vill vara ett topplag och vinna mycket matcher. Det passar mig såklart mycket bra då jag gillar att vinna hockeymatcher och spela i ett bra lag, säger Brian Cooper själv.

Han har skrivit på ett ettårskontrakt och väntas ansluta till laget i augusti.
– Brian Cooper är en stabil tvåvägsback med bra skridskoåkning som känner till Hockeyallsvenskan sedan tidigare. Han har sina styrkor i defensiven men det finns även en uppsida i det offensiva spelet. Jag tycker att han är ganska allround. Jag kunde studera honom på närmare håll i den Hockeyallsvenska finalen och där tycker jag att han imponerade i AIK, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.