Nicklas LasuFoto: Bildbyrån

Finalserien i Finland ser ut att bli lika jämn som den i Sverige. Igår kvitterade storfavoriten Kärpät till 2-2 i matcher efter att Nicklas Lasu stått för tre poäng.

Kärpät vann ligan med smått otroliga 29 poängs marginal. Marginalen ned till finalmotståndaren HPK, som slutade femma, var 38 poäng. Men inför gårdagens fjärde finalmatch ledde uppstickaren med 2-1 i matcher.

Kärpät kvitterade dock till 2-2 i matcher och det kan de bland annat tacka Nicklas Lasu för. Den tidigare (och kommande) Frölundaspelaren tycks vara fast besluten om att avsluta sina två år i Finland med ett andra guld. I gårdagens 4-2-vinst låg han bakom tre av målen.

Lasu noterade assistpoäng nummer fyra, fem och sex under slutspelet när han spelade fram till 2-2, 3-2 och 4-2 för Kärpät. Svensken har totalt gjort åtta poäng på 14 slutspelsmatcher.

Finalserien går vidare med match fem i morgon.